Over ons

  Home     Over ons

“In 2005 heb ik besloten de Foundation op te richten vanuit een persoonlijke drive om iets terug te doen voor de maatschappij. Ik heb er bewust voor gekozen om de gehandicaptensport in Nederland te ondersteunen.

Voor velen van ons is sporten namelijk vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet het geval. Juist voor deze groep wil ik sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook om je sociale omgeving te verbreden.

Als ik mensen met een beperking zie genieten van hun sport en het enthousiasme waarmee ze dat doen, dan geniet ik ook en ben trots dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt!”

– Dirk Kuyt

Unieke sportmomenten

Sport is voor mensen met een beperking zeer belangrijk. Niet alleen vanwege de fysieke uitdaging, maar ook vanwege het sociale aspect. Er mag geen belemmering zijn om te kunnen sporten.

De Dirk Kuyt Foundation wil mensen met een beperking de kans bieden om zijn of haar invulling te geven aan sporten. Sporten voor prestaties, meedoen met sport- of bewegingsactiviteiten of gewoon sportplezier beleven. In samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers, realiseren we sportstimulerende projecten en events.

Organisatie

De Dirk Kuyt Foundation heeft een actief en betrokken bestuur, dat het beleid en de ontwikkeling mede bepaalt. Het bestuur ondersteunt en adviseert de Foundation in de professionalisering, fondsenwerving en het behalen van doelstellingen. Het bestuur is onbezoldigd en komt minimaal 4 keer per jaar samen voor een bestuursvergadering.

Bestuur


Bert Verhoef
 – Voorzitter

Hoofdfuncties: Lid van de Directie A.S. Watson Health & Beauty Benelux en Managing Director Kruidvat België
Nevenfunctie: Lid van de Beirat Rossmann GmbH, Burgwedel Duitsland


Peter Timmermans
 
– Penningmeester

Hoofdfunctie: Registeraccountant en partner Bunnig&Partners accountants + adviseurs
Nevenfunctie: Manager Financiën Technisch Management Quick Boys (vrijwilligerswerk)


Jan Schaap
 – Bestuurslid

Hoofdfunctie: Head of Client Portfolio Management Aegon Asset Management

Barbara van Bergen – Bestuurslid

Hoofdfunctie: Paralympisch zitskier
Nevenfuntie: Key-note spreker

Team

 

Sjaak Troost
Saskia Hölscher
Femke Haarmans
Esmeralda van den Heerik

“Als ik mensen met een beperking zie genieten van hun sport en het enthousiasme waarmee ze dat doen, dan geniet ik ook en ben ik trots dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt!”

© 2024 Dirk Kuyt Foundation