Kom in actie

  Home     Kom in actie

Doneren

Met elke donatie kunnen wij nog meer sportactiviteiten voor mensen met een beperking ondersteunen en organiseren. Je kunt via onderstaande button éénmalig of periodiek een bijdrage leveren.

Voor bedrijven

Wil je je bedrijf aan ons verbinden? Financiële ondersteuning (eenmalig of structureel), samen fondswervende acties opzetten of op een andere wijze bijdragen aan het werk van de Foundation? We horen graag van je!

Kom zelf in actie!

Ondersteun jij de missie van de Dirk Kuyt Foundation om zoveel mogelijk mensen met een beperking structureel te laten sporten en wil jij ons helpen? Dat kan door in actie te komen. Daarbij is van alles mogelijk. Het organiseren van een sponsorloop, het verkopen van koeken en ga zo maar door.

Wij zijn benieuwd naar je ideeën en willen je daar graag bij helpen! Om meer uit je actie te halen kun je een eigen actie-pagina aanmaken via onze Dirk Kuyt Foundation pagina op geef.nl.

We zijn blij met alle initiatieven!

Vrijwilliger worden?

Het is zonder vrijwilligers onmogelijk om onze evenementen te organiseren. Wij willen dan ook graag vrijwilligers aanstellen, die op onze evenementen komen helpen om de dag tot een succes te maken voor de doelgroep.

Wil jij op deze manier je steentje bijdragen? Mail dan naar info@dirkkuytfoundation.nl en wie weet word je na een gesprek uitgekozen als vrijwilliger!

Schenken met belastingvoordeel

Mogelijk nog niet bij eenieder bekend maar uw donatie aan de Dirk Kuyt Foundation is belastingaftrekbaar. De Dirk Kuyt Foundation heeft namelijk een ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) en voldoet aan alle door de Belastingdienst gestelde voorwaarden. Indien u in aanmerking wil komen voor de belastingaftrek in uw aangifte inkomstenbelasting dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

1. Uw donatie mag niet contant worden voldaan

2. Uw donatie moet een periodiek karakter hebben (u geeft jaarlijks hetzelfde bedrag, u betaalt het bedrag minstens 5 jaar achter elkaar en u heeft vastgelegd wanneer uw jaarlijkse donatie stopt). Een periodieke gift mag volledig afgetrokken worden mits er een notariële of onderhandse akte aan ten grondslag ligt (te verkrijgen via de Dirk Kuyt Foundation).

3. Heeft uw donatie geen periodiek karakter, dan geldt voor uw gift een drempelbedrag en een maximum. Het bedrag boven de drempel is aftrekbaar maar is niet meer dan het maximumbedrag. Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen maar minimaal € 60,00 (wat neerkomt op € 5,00 per maand). Wat u meer gedoneerd heeft mag u aftrekken tot een maximumbedrag van 10% van uw drempelinkomen.

Vanuit de Dirk Kuyt Foundation ontvangt u een overeenkomst ‘Periodieke gift’ waarmee uw donatie wordt bekrachtigd en die u kunt overleggen aan de Belastingdienst voor de belastingaftrek. Mocht u verder nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook op de website van de Belastingdienst vindt u antwoord op de meestgestelde vragen.

© 2024 Dirk Kuyt Foundation