Nieuws

We zijn gestart met de TOPFIT Tour!
We zijn gestart met de TOPFIT Tour!
We zijn gestart met de TOPFIT Tour!
Gepubliceerd op 02/09/2024

Met trots presenteert de Dirk Kuyt Foundation de TOPFIT Tour, powered by Bewegen is Leven! Dit project richt zich op het brengen van sport en beweging naar zorginstellingen, speciaal voor mensen met fysieke en/of verstandelijke beperkingen.

Het programma is gericht op het integreren van bewegen in de dagelijkse routine, met als doel het welzijn van de cliënten en bewoners te verbeteren. Naast de lessen laten we op elke locatie een sport- en spelcontainer achter met materialen en online leskaarten, zodat het zorgpersoneel zelfstandig verder kan. Ook via ons online TOPFIT-platform bieden we trainingen, organiseren we maandelijkse challenges en worden motivatie video’s ingezet om beweging een vast onderdeel van de dagbesteding te maken.

Met de TOPFIT Tour wil de Dirk Kuyt Foundation het aantal uren dat cliënten en bewoners van woongroepen en zorginstellingen met een beperking per week bewegen significant verhogen. Dit zal niet alleen leiden tot een betere gezondheid en welzijn, maar ook tot tevreden en gemotiveerd zorgpersoneel. Samen maken we bewegen leuk, toegankelijk en vooral een vast onderdeel van het dagelijks leven.