Nieuws

Veel Nederlands succes bij Transplantatie Spelen
Veel Nederlands succes bij Transplantatie Spelen
Veel Nederlands succes bij Transplantatie Spelen
Gepubliceerd op 30/08/2022

Vorige week hebben 35 sporters met een orgaan- of stamceltransplantatie deelgenomen aan de Europese Spelen voor Getransplanteerden in Oxford (UK). Op die spelen waren 450 sporters uit 26 Europese landen bijeen om hun bijzondere “gift of life” te vieren door met elkaar te sporten.

De Dirk Kuyt Foundation steunt sinds 2021 de Stichting Sport en Transplantatie bij het uitvoeren van hun TransFit-programma. Via dit programma moeten zoveel mogelijk getransplanteerden via sport en beweging hun fitheid op peil brengen en houden. Hoe fitter na een transplantatie hoe langer zij gezond kunnen blijven. De meest fitte en ambitieuze leden gaan als Team TransFit NL naar deze Spelen en strijden om de medailles in verschillende sporten.

De Nederlandse ploeg heeft bij de European Transplante Games 2022 in Oxford 21 medailles veroverd. De score bestaat uit 7 Gouden, 6 Zilveren en 8 Bronze medailles. Daarmee werd Nederland 8e in het landenklassement, een prestatie die overeenkomt met de Olympische en Paralympische ploegen. In totaal werden bij zes verschillende sporten medailles veroverd.