Nieuws

Nederlands Team naar Wereld Transplantatie Spelen
Nederlands Team naar Wereld Transplantatie Spelen
Nederlands Team naar Wereld Transplantatie Spelen
Gepubliceerd op 11/04/2023

Een kleine delegatie van acht Nederlandse getransplanteerde sporters is naar Perth in Australië afgereisd om deel te nemen aan de 24e editie van de World Transplant Games. Op deze Spelen komen sporters uit de hele wereld tezamen om voor hun land te strijden om de medailles.

De Spelen worden erkend door het Internationaal Olympisch Comité en hebben een status die de Olympische en Paralympische Spelen benadert. Gedurende een week meten de sportende getransplanteerden zich met zichzelf en hun kameraden uit de wereld. Tijdens en rondom de sportevenementen vieren ze hun leven en herdenken ze hun bijzondere gift en eren ze hun donoren. Bij deze Spelen krijgen de nabestaanden van donoren of de levende donoren, die een nier, lever of stamcellen afstonden, bijzondere aandacht.

Elke deelnemer heeft de lange weg van herstel na een orgaan- of stamceltransplantatie afgelegd en alleen al deelname aan de officiële wereldkampioenschappen is een geweldige overwinning. De Dirk Kuyt Foundation steunt sinds een aantal jaren getransplanteerde Nederlanders in hun weg naar herstel. Daarom draagt dit bijzondere Nederlandse team het logo van de Foundation op hun kleding.

Wij wensen Victor, Tim, Lieselotte, Bart, Harm, Peter, Willem en Ruurd ontzettend veel plezier en succes in Perth!

PS: het is hartstikke goed gegaan en veel medailles zijn binnengesleept: bekijk hier de resultaten