Nieuws

Knallende start voor De Wilbert
Knallende start voor De Wilbert
Knallende start voor De Wilbert
Gepubliceerd op 18/04/2024

Het geld was vorig jaar mei tijdens hun gezamenlijke gala al verzameld. En afgelopen dinsdag kwamen Paul van der Zande (Dutch CAA Foundation) en Saskia Hölscher (Dirk Kuyt Foundation) laten zien wat ze voor De Wilbert hadden aangeschaft van de opbrengst van die benefietavond: twee gloednieuwe beweegapparaten ter waarde van vele duizenden euro’s. Met een luide knal van een confettikanon werd de apparatuur officieel in gebruik genomen.

De Wilbert werd vorig jaar door beide Foundations voorgedragen als één van de begunstigden van hun (eenmalig samen georganiseerde) benefietavond in Huis ter Duin, vanwege de aanwezige expertise, zorg en therapieën van niet aangeboren hersenletsel in het algemeen, en D-CAA (‘Katwijkse ziekte’) in het bijzonder. En afgelopen dinsdag stonden er opeens in het beweegcentrum van De Wilbert twee gigantische apparaten, als een cadeautje ingepakt met foliepapier. Wanneer Van der Zande en Hölscher het geheel uitpakken, blijken er ook nog eens tientallen heliumballonnen hun weg naar boven te zoeken. Confettikanonnen maken het geheel nog eens extra feestelijk.

Onder de indruk

,,Bij zo’n mooi cadeau voor De Wilbert hoort natuurlijk ook wel een feestelijke opening’’, zegt Charlotte van der Zwan, coördinator Katwijkse Ziekte bij De Wilbert. ,,Ik was met mijn collega vorig jaar aanwezig bij het gala en ontzettend onder de indruk op welke enthousiaste wijze het geld werd ingezameld. Maar dan is het nog maar gewoon een bedrag dat op een beeldscherm staat. Nu de apparaten hier staan, is de gift ook echt tastbaar geworden. We zijn beide foundations ontzettend dankbaar!’’

De twee apparaten uit de professionele Enraf-Nonius-serie worden in het beweegcentrum herenigd met zes andere toestellen uit dezelfde serie. Daarmee is de collectie voor dit moment compleet. De apparatuur zal worden gebruikt door bewoners van De Wilbert, maar ook voor mensen van buitenaf die bijvoorbeeld deelnemen aan de medische training.