Nieuws

Doe mee tijdens de Beweegkaravaan in Zaanstreek-Waterland
Doe mee tijdens de Beweegkaravaan in Zaanstreek-Waterland
Doe mee tijdens de Beweegkaravaan in Zaanstreek-Waterland
Gepubliceerd op 02/09/2022

De Nationale Sportweek komt eraan! Van 16 t/m 25 september worden er door het hele land sportactiviteiten georganiseerd, zo ook in Zaanstreek-Waterland. We zijn in samenwerking met Team Sportservice Zaanstreek-Waterland, Sportbedrijf Zaanstad, Odion en Spurd Sport een mooi initiatief gestart, de Beweegkaravaan.

Dit project is een goed voorbeeld van hoe verschillende partijen samen een evenement neer kunnen zetten voor sporters met een beperking. Wij ontvangen vanuit de regio veel berichten over sport- en beweegaanbod voor deze doelgroep en gedurende de Beweegkaravaan kan in kaart worden gebracht waar de vraagt ligt. Zodat we in de toekomst hiernaar kunnen handelen en nog meer structureel sportaanbod creëren.

Tijdens de Beweegkaravaan krijgen sporters met een beperking de mogelijkheid om verschillende sporten uit te proberen en gaan we in drie dagen langs drie verschillende plekken (Edam, Krommenie en Middenbeemster). Op de dag zelf krijgen deelnemers ook informatie over het reguliere aanbod en de financiële mogelijkheden om de drempel naar bewegen te verlagen.

Daarnaast gaan we in een apart programma voor bestuurders en zorgprofessionals aan de slag om de kansen en mogelijkheden voor de aangepaste sport in de regio in kaart te brengen.

Meedoen? Kijk hier voor meer informatie en inschrijving.  

17 september – Beweegkaravaan Edam

20 september – Beweegkaravaan Krommenie

24 september – Beweegkaravaan MiddenBeemster