Nieuws

Campagne: ‘Sport gaat niet vanzelf!’
Campagne: ‘Sport gaat niet vanzelf!’
Campagne: ‘Sport gaat niet vanzelf!’
Gepubliceerd op 04/10/2023

Elke week sporten tien miljoen mensen in ons land. Desondanks staat de sport onder druk: de deelname aan sport in kwetsbare groepen daalt, armoede neemt toe, er is beperkte ruimte om te sporten, er zijn onvoldoende vrijwilligers en medewerkers beschikbaar.

De sportsector doet daarom een dringend beroep op politici om sport en beweging serieus te overwegen als beleidsinstrument. Met de campagne ‘Sport gaat niet vanzelf. Laten we in actie komen!’ zal de sportsector de komende periode, zowel voor als na de verkiezingen, actief zijn. Ook topsporters zullen hun steentje bijdragen door in gesprek te gaan met politieke leiders over sport gerelateerde zaken

De gezamenlijke sportsector heeft deze campagne geïnitieerd, bestaande uit NOC*NSF, KNVB, Platform Ondernemende Sportaanbieders, Maatschappelijke Organisaties Sport (waar de Dirk Kuyt Foundation deel van uitmaakt), Sportkracht12 en Vereniging Sportbedrijven Nederland, met medewerking van kennispartners Kenniscentrum Sport en Bewegen en Mulier Instituut.