Events

Bijzondere Kampioenendag – 4 oktober & 1 november 2023
Bijzondere Kampioenendag – 4 oktober & 1 november 2023
Bijzondere Kampioenendag – 4 oktober & 1 november 2023
Gepubliceerd op 21/11/2021

In samenwerking met Stichting Bijzonder in Beweging organiseert de Dirk Kuyt Foundation jaarlijks het evenement ‘de Bijzondere Kampioenendag’. Een sport- en spelfestival voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg. In 2021 was de eerste editie van de Bijzondere Kampioenendag. Een fantastische dag met meer dan 130 deelnemers. Ook dit jaar toverden we op 5 oktober Sportlandgoed De Haamen weer om tot een uitdagend sportterrein waar meer dan 200 deelnemers van hebben genoten. Onze derde editie staat voor 4 oktober 2023 gepland met daarnaast nog een extra dag op 1 november in Gennep. 

Specialist in activiteiten voor mensen met een beperking
Bijzonder in Beweging is dé aanbieder in Limburg die mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, woonachtig in Limburg, op een verantwoorde en professionele wijze laat deelnemen aan beweegactiviteiten. Deze activiteiten zijn afgestemd op de mogelijkheden van elke individuele deelnemer. Bijzonder in Beweging organiseert wekelijks zo’n 45 activiteiten verspreid in de provincie Limburg waar 500 tot 600 mensen aan deelnemen.

Sportinstuif
De Dirk Kuyt Foundation heeft een vijftal sportinstuiven -die wekelijks door Bijzonder in Beweging wordt aangeboden- geadopteerd. Tijdens een sportinstuif worden er verschillende spel- en beweegactiviteiten aangeboden, waardoor deelnemers niet voor één sport hoeven te kiezen. Deze sportinstuiven, powered by Dirk Kuyt Foundation, zijn er voor jong en oud.